ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reforma administraţiei publice a fost discutată de Premierul Pavel Filip cu Ambasadorul Marii Britanii

14:39 | 16.06.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Philip Batson. Oficialii au discutat despre procesul de reformare a administraţiei publice din Republica Moldova, priorităţile stabilite de Executiv şi importanţa dezvoltării capacităţilor instituţionale, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Pavel Filip a mulţumit Guvernului britanic pentru suportul acordat în procesul de modernizare a sistemului public din Moldova, inclusiv în elaborarea Strategiei de reformare a administrației publice pentru anii 2016-2020, care urmează, în scurt timp, să fie promovată de Cabinetul de miniştri.

„Vrem să pornim de la reformarea administraţiei publice centrale şi să continuăm cu reforma administrativ-teritorială. Cu suportul PNUD, a fost lansat deja procesul de reformare a Cancelariei de Stat şi consolidarea capacităţii acesteia în calitate de Centru al Guvernului", a menţionat Pavel Filip.

În context, Premierul a subliniat că avînd o structură bine definită la Guvern se va putea merge mai departe. "Vreau instituţii care să vină cu viziuni clare pe fiecare domeniu de activitate. Avem multe strategii bune, dar acestea nu au fost implementate pentru că n-a existat o viziune clară la nivel central”, a precizat Pavel Filip.

La rîndul său, Philip Batson, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, a reiterat deschiderea Guvernului de la Londra pentru susţinerea implementării reformelor în sistemul administraţiei publice şi dezvoltarea domeniilor prioritare, în beneficiul cetăţenilor.

Discuţiile au vizat, de asemenea, implementarea de către Executiv a Foii de parcurs şi realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii europeni, modificările legislative privind controlul de stat, adoptate în şedinţa de ieri a Executivului, precum şi negocierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, o misiune a căruia urmează să vină la Chişinău la începutul lunii iulie.

(Editor A. Răileanu)

img16004834

img16004834

img16004834

img16004834

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!