ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii vor putea urmări online situația la traversarea frontierei de stat

14:03 | 05.08.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 5 aug. /MOLDPRES/. Poliția de Frontieră a lansat astăzi aplicația „Trafic online”, prin intermediul căreia se va putea vizualiza în timp real media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei, pentru toate categoriile de mijloace de transport, informează MOLDPRES.

„Noua aplicație a fost elaborată cu scopul de a susține persoanele, care traversează frontiera R. Moldova, prin punctele de trecere rutiere existente, oferind astfel posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cît mai puțin aglomerat. Aplicația online poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu acces la internet”, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Pentru a vizualiza situația la orice graniță, doritorii pot accesa pagina oficială www.border.gov.md, iar prin deschiderea rubricii „Trafic online” se va deschide harta R. Moldova, cu toate punctele de trecere rutiere funcționale atît la hotarul cu România, cît și la cel cu Ucraina. Trei culori, cu care sînt marcați indicatorii punctelor de trecere, se vor schimba în funcție de timpul mediu de așteptare în aceste puncte. Culoarea verde va indica un timp de așteptare de pînă la 30 de min, culoarea galbenă – de pînă la 60 min, iar cea roșie va semnala faptul că acel punct de trecere este foarte solicitat, iar timpul de așteptare depășește o oră.

Estimarea timpului mediu se va calcula pentru fiecare direcție în parte (intrare/ieșire), din momentul cînd mijlocul de transport este la barieră și pînă cînd acesta părăsește punctul de trecere. Astfel, este inclus în acest calcul nu doar controlul efectuat de polițiștii de frontieră, dar și de alte instituții cu atribuții la frontieră. În cazul efectuării unui control amănunțit, cu depășirea termenului limită prevăzut, autovehiculul va fi transmis în linia a doua de control, într-o locație separată, fără a influența media timpului de așteptare în punctul de trecere staționat.

Informația privind timpul de așteptare la traversarea frontierei de stat va fi furnizată de dispeceratele regionale și va fi actualizată periodic, la intervalul de o oră.

Conform datelor statistice ale Poliției de Frontieră, în luna iunie-iulie curent, peste 3 mln 800 de mii de persoane au traversat frontiera de stat, cu  cca 13% mai mult decît în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, s-a atestat o creștere a traversărilor mijloacelor de transport, cu peste 20 la sută mai mult față de anul 2015.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img16006330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!