ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autonomia găgăuză va primi suplimentar cca 11 mln de lei de la bugetul de stat

12:52 | 09.08.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 aug. /MOLDPRES/.  Deputaţii Adunării  Populare a UTA Gagauz-Yeri (APG) au operat în şedinţa de astăzi modificări la bugetul autonomiei, care va primi suplimentar aproape 11 milioane de lei de la bugetul de stat. Banii vor fi folosiţi în special pentru finanţarea instituţiilor preşcolare, transmite MOLDPRES.

Majorarea transferurilor pentru autonomia găgăuză a fost prevăzută în principalul document financiar al ţării, adoptat la 1 iulie de Parlamentul R. Moldova.

Potrivit vicepreşedintelui APG, Alexandr Tarnavschi, mare parte din aceste mijloace va fi folosită pentru finanţarea instituţiilor preşcolare din patru localităţi ale regiunii. „Din aceşti bani vom deschide grupe noi de copii în grădiniţe din Comrat, Avdarma, Tomai şi Copceac. Aceste cheltuieli nu au fost planificate la începutul anului”, a precizat Alexandr Tarnavschi, citat de gagauzinfo.md.

Bugetul UTA Gagauz-Yeri pentru anul 2016 constituie peste jumătate de miliard de lei.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16006391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!