ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turneul Internațional de judo ”Cupa Independenței” și-a desemnat învingătorii

08:11 | 29.08.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Turneul Internațional de judo ”Cupa Independenței” și-a desemnat ieri învingătorii. La competiție au participat circa 100 de tineri din Republica Moldova, România, Ucraina, Belarus și Spania, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Sportivii au fost salutați de Președintele Parlamentului Andrian Candu, ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, președintele Federației de Judo a Republicii Moldova, Andrei Golban și deputatul Constatin Țuțu, multiplu campion mondial la lupte libere.

Președintele Parlamentului le-a dorit succes și rezultate frumoase sportivilor, antrenorilor și arbitrilor.

”Republica Moldova a avut și are succese remarcabile la judo. Chiar la recentele Jocuri Olimpice un moldovean a cîștigat medalia de bronz, e adevărat că nu pentru Republica Moldova. Fiul meu, chiar dacă e mic, se interesează de sport și a ținut să fie astăzi prezent pentru a vedea că doar prin muncă și dedicație poți obține succese”,  a declarat Andrian Candu.

La rîndul său, ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu a menționat că evenimentul are menirea de a consolida potențialul Republicii Moldova la judo, a dezvolta respectivul domeniu, pentru ca țara noastră să aibă cît mai mulți campioni la judo.

Andrian Candu, împreună cu fiul său Daniel, a urmărit din tribune competiția, iar, la final, a înmînat diplome și medalii învingătorilor.

Turneul Internațional de judo ”Cupa Independenței” este la prima ediție, fiind organizat de Ministerul Tineretului și Sportului și Federația de Judo din R. Moldova, cu ocazia aniversării a 25-a a Independenței Republicii Moldova.

(Editor M. Jantovan)

img16006885

img16006885

img16006885

img16006885

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!