ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Datoriile pentru compensaţii la fructe au fost achitate integral

11:40 | 29.08.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. A fost finalizată  achitarea plăţilor pentru compensarea  pierderilor producătorilor agricoli, care au avut de suferit  de pe urma embargoului  impus de Federaţia Rusă la export în anul 2014, informează MOLDPRES. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, care include date ale Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA),  plățile au fost efectuate pentru un număr de 109 dosare, fiind transmise spre executare la Trezoreria de Stat ordine de plată în valoare de 43 mln de lei. 

AIPA a gestionat compensarea pierderilor producătorilor agricoli înregistraţi în calitate de persoane juridice şi care sînt deţinători ai plantaţiilor pomicole de măr şi prun cu o suprafaţă ce depăşeşte 15 ha de teren. 

Prima tranşă, în valoare de 10,57 mln de lei, a fost achitată la data de 17 august curent, pentru 30 de dosare. Alte 10 mln  de lei au fost virate în conturile producătorilor agricoli la data de 24 august. 

Sursele financiare destinate compensaţiilor au fost alocate din fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru  2016, care anul curent constituie 900 mln de lei. 

(Reporter A. Mardare, editor M. Jantovan)  

img16006894

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!