ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a înregistrat grupurile de iniţiativă înaintate de candidaţii la alegerile prezidențiale

11:55 | 02.09.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, în cadrul şedinţei de astăzi, grupurile de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea primilor nouă candidaţi la alegerile prezidențiale din această toamnă, informează MOLDPRES.

Este vorba de: PSRM - Igor Dodon, PDM - Marian Lupu, PL - Mihai Ghimpu, PPEM - Iurie Leancă, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr - Andrei Năstase, Partidul Acțiune și Solidaritate - Maia Sandu, și Partidul Nostru - Dmitri Ciubașenco, Mihai Corj și Artur Croitor - solicitanți individuali.

Preşedintele CEC, Alina Russu, a specificat că tot astăzi pentru grupurile de iniţiativă vor fi eliberate legitimaţiile şi listele de subscripţie. „Ulterior, va demara procesul de colectare a semnăturilor în susţinerea candidaţilor la funcţia de Preşedinte al ţării. Grupurile de iniţiativă, formate din circa 100 de persoane, urmează să colecteze semnăturile a minimum 15 000 de alegători din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul doi ale R. Moldova (cel puțin 18). Acestea vor fi prezentate la CEC, pînă la 29 septembrie curent”, a menţionat Russu.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de șef al statului se va încheia la 9 septembrie curent.

În acest an, urmează să aibă loc alegerile prezidenţiale, care se vor desfășura la 30 octombrie.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16006974

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!