ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicolae Timofti a participat la evenimentele prilejuite de cea de-a 25-a aniversare a Armatei Naționale

14:43 | 02.09.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi la evenimentele dedicate Zilei Armatei Naționale, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Cu acest prilej, șeful statului a apreciat eforturile nobile ale Armatei în misiunea de apărare a integrității teritoriale și independenței  Republicii Moldova, menționînd de asemenea, rolul militarilor la lichidarea consecințelor calamităților naturale, dezamorsarea obiectelor explozive sau îndeplinirea misiunii de menținere a păcii în regiunea transnistreană. „Dezvoltarea unei armate moderne – forța de bază a sistemului național de apărare – continuă a fi misiunea strategică a țării în parcursul său european și o garanție a securității naționale și regionale”, a menționat șefului statului, Comandant Suprem al Armatei Naționale.

În contextul solemnității de astăzi, Președintele Republicii Moldova  a oferit distincții de stat unor militari și angajați ai Ministerului Apărării, dar și însemne speciale (Moneda comemorativă – „25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova”) primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, ministrului Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Șalaru, ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, directorului Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan și directorului Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Victor Țărnă.

De asemenea, unii militari au primit diplome din partea Guvernului Republicii Moldova și distincții ale Armatei Naționale.

(Editor M. Jantovan)

img16006982

img16006982

img16006982

img16006982

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!