ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Termoelectrica” a solicitat ajustarea tarifelor la energia electrică și cea termică

19:18 | 09.09.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat astăzi că a recepționat cererea SA „Termoelectrica” privind aprobarea tarifelor noi la producerea energiei electrice și la energia termică livrată consumatorilor, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al ANRE, „Termoelectrica” solicită majorarea tarifului pentru producerea energiei electrice cu 12,3%, pînă la 179,51 bani/kWh, și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor cu 27,4%, pînă la 1257,38 lei/Gcal.

Această solicitare este motivată prin creșterea semnificativă a costurilor de producere şi de livrare a energiei electrice și termice de la ultima ajustare a tarifelor care a avut loc în octombrie 2011.

ANRE va desfășura marți dezbaterile publice pe marginea cererii parvenite și a argumentelor privind noile tarife. 

SA „Termoelectrica” a fost creată în luna iunie 2015 ca rezultat al procesului de reorganizare a trei entităţi existente anterior – SA „Termocom”, SA „CET-1” și SA „CET-2”.

(Editor A. Răileanu)

img16007203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!