ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Austria este interesată să facă noi investiţii în Republica Moldova

17:48 | 19.09.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Aspecte ale colaborării comercial-economice dintre R. Moldova și Austria, precum și posibilitatea inițierii unor proiecte investiționale bilaterale au fost discutate astăzi de viceministrul Economiei Vitalie Iurcu la o întrevedere cu ambasadorul Austriei în țara noastră, Christine Freilinger, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al ME, Christine Freilinger a subliniat interesul companiilor din Austria în dezvoltarea relațiilor cu țara noastră prin inițierea unor proiecte comune în domeniul pregătirii și instruirii resurselor umane pentru sectorul economic, promovării exporturilor și dezvoltării sectorului turismului în R. Moldova. În scopul impulsionării relațiilor bilaterale, informării mai aprofundate de posibilitățile investiționale ale Republicii Moldova și interacționării cu mediul de afaceri din Austria, ambasadorul a invitat oficialii moldoveni, precum și oameni de afaceri din țara noastră să participe la panelul de discuții a agenților economici din ambele state, care va avea loc la sfîrșitul lunii octombrie curent.

Vitalie Iurcu a menționat eforturile Guvernului în vederea creării unui mediu avantajos pentru atragerea investițiilor străine în economia națională, inclusiv prin intermediul diminuării barierelor administrative, asigurării protecției investitorilor, privatizării unui șir de întreprinderi de stat, dezvoltării infrastructurii necesare.

”Investitorii străini beneficiază de facilități prin intermediul Parcurilor Industriale și Zonelor Economice Libere, care în ultimul timp au înregistrat un progres considerabil. La fel de important este şi faptul că R. Moldova a înregistrat progrese în procesul de armonizare a cadrului juridic național cu legislația Uniunii Europene, precum și în cadrul regimurilor de liber schimb, atît cu Uniunea Europeană, cît și cu țările CSI”, a accentuat Vitalie Iurcu.

Actualmente, în R. Moldova funcționează circa 50 de întreprinderi cu capital austriac, mediul de afaceri din Austria avînd o pondere considerabilă în domeniile asigurări, construcții, sectorul financiar ș.a. 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!