ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi implementat un sistem de management al dispozitivelor medicale

11:36 | 20.09.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) va implementa în R. Moldova primul Sistem informațional „Managementul dispozitivelor medicale” (SIMDM), relatează MOLDPRES.

În acest scop, directorul general AMDM, Vladislav Zara și managerul proiectului REPEMOL, Silvia Morgoci, au semnat astăzi un act de primire-predare a dreptului de proprietate asupra soft-ului.

Potrivit Serviciului de presă al AMDM , „sistemul respectiv va veni în sprijinul conducerii instituțiilor medico-sanitare pentru a gestiona eficient dispozitivele medicale, inclusiv în procesul de planificare și procurare a preparatelor medicale, ulterior reacționînd ca un sistem de alertă în cazul apariției unor probleme tehnice sau tehnologice”.

În acelaşi timp, SIMDM va permite interacțiunea cu sisteme contabile pentru sincronizarea datelor financiare în scopul evitării dublării informației.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!