ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Letoniei va efectua o vizită oficială în R. Moldova

09:26 | 21.09.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Preşedintele Republicii Letonia, Raimonds Vējonis, în marja celei de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a ONU, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au subliniat buna cooperare stabilită între statele noastre, în special în contextul procesului de implementare a reformelor necesare în Republica Moldova. Premierul s-a referit la evoluţiile în procesul de implementare a Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. De asemenea, a fost apreciată asistenţa de dezvoltare oferită Republicii Moldova de către Guvernul Letoniei în diverse domenii.

La rîndul său, Preşedintele Raimonds Vējonis a reiterat întreaga susținere a Letoniei pentru parcursul european al Republicii Moldova, menționînd că partea letonă este dispusă să împărtășească din experiența sa în parcurgerea drumului european.

Părţile au pledat pentru intensificarea ritmului schimburilor comercial-economice, accentuînd necesitatea activizării lucrului Comisiei interguvernamentale moldo-letone pentru cooperare comercial-economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică, dar şi pentru semnarea unui acord bilateral privind securitatea socială. În același timp, Președintele Republicii Letonia a acceptat invitația de a efectua anul viitor o vizită oficială în Republica Moldova.

Pînă în prezent, Republica Moldova şi Republica Letonia au semnat 30 de acorduri bilaterale, alte cinci fiind în proces de negociere.

(Editor A. Răileanu) 

img16007467

img16007467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!