ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Biblioteca Naţională a fost inaugurată „Nocturna Bibliotecilor 2016”

19:17 | 30.09.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Cea de-a III-a ediţie a „Nocturnei Bibliotecilor” a fost inaugurată astăzi la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Bibliotecarilor din R. Moldova în colaborare cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu susţinerea Ministerului Culturii şi a Programului „Novateca”. Ediţia din acest a „Nocturnei” este parte a campaniei naţionale „Ne vedem la bibliotecă”.

În discursul său, preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din R. Moldova, Mariana Harjevschi, a menţionat că „Nocturna Bibliotecilor” este organizată pentru a treia oară sincron în România şi R. Moldova. „Bibliotecile din ambele ţări îşi deschid uşile în afara orelor programului de lucru şi îşi primesc oaspeţii cu experimente culturale în premieră, încercînd să-şi surprindă vizitatorii cu oferte inedite”, a precizat Mariana Harjevchi.

Prezent la eveniment, preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Dragoş Neagu, a accentuat că ideea acestei acţiuni este de a oferi utilizatorilor servicii noi, atractive, iar directorul Programului „Novateca”, Evan Tracz, a afirmat că „este o seară frumoasă pentru a ne vedea la bibliotecă”.

Printre cele mai aşteptate activităţi desfăşurate la Biblioteca Naţională a fost inaugurarea Clubului Literar „Homo Esteticus”, condus de academicianul Mihai Cimpoi, urmată de „Movie Night” – proiecţie de filme tematice, master-class de canto pentru adolescenţi cu membrii formaţiei „Akord”, conferinţa publică „Lectura în viaţa mea”, conferenţiar dr. Maria Şleahtiţchi, şedinţa Salonului Muzical „Laureaţii din R. Moldova ai Festivalului Internaţional de la Iurmala, Letonia”, moderator compozitorul Constantin Rusnac etc.

Acţiuni culturale similare au fost organizate şi la alte biblioteci din ţară.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16007796

img16007796

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!