ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Camera de Comerţ şi Industrie a lansat, în premieră, un eveniment internaţional de brokeraj

14:58 | 06.10.2016 Categorie: Economie

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Un eveniment internaţional de brokeraj a fost lansat astăzi, în cadrul “Moldova Business Week 20016”, de către Reţeaua Întreprinderilor Europene (Entreprse Europe Network – EEN) de la Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova, informează MOLDPRES. 

Potrivit preşedintelui CCI, Sergiu Harea, principalul obiectiv al evenimentului de brokeraj este consolidarea şi diversificarea relaţiilor comercial-economice dintre R. Moldova și Uniunea Europeană. Sectoarele prioritare prezentate în cadrul evenimentului de brokeraj sînt: sectorul agroalimentar, industriile creative, tehnologiile informaţionale şi de comunicaţii, antreprenoriatul feminin, care oferă oportunităţi de internaţionalizare în cadrul reţelei EEN.

Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a menţionat că Reţeaua Întreprinderilor Europene este principalul instrument al Comisiei Europene pentru susţinerea IMM-lor, în vederea creşterii competitivităţii acestora prin serviciile oferite de cele 600 de organizaţii membre EEN din peste 60 de state. “Începînd cu anul 2015, Reţeaua respectivă a devenit componenta de bază a Programului UE pentru Competitivitatea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (COSME). Aderarea R. Moldova la acest Program permite reprezentanţilor micului business din ţara noastră să obțină mai multe oportunităţi pe piaţa europeană”, a accentuat Iurcu.

Viceministrul a menționat că Ministerul Economiei este deschis să acorde suportul necesar tuturor întreprinderilor care fac parte din această Reţea şi și-a exprimat încrederea că evenimentul de astăzi va contribui la consolidarea parteneriatelor de afaceri şi extinderea suportului pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale.

La rîndul său, Iulia Iabanji, director general al Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, a specificat că EEN deschide posibilități noi pentru toate întreprinderile din Republica Moldova. Aceeași sursă a afirmat că organizaţiile partenere ale Reţelei EEN au misiunea de a informa agenţii economici cu privire la oportunităţile oferite de spaţiul european EEN şi a îndemnat mediul de afaceri din Republica Moldova să adere la această Reţea.

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img16007949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!