ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip a avut o întrevedere cu șeful diplomației sîrbe

17:53 | 06.10.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Prim-viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia, Ivica Dacic, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului, Premierul Pavel Filip a remarcat, în cadrul întrevederii, importanța amplificării relațiilor politice, diplomatice, dar și economice ale ţării noastre cu Republica Serbia. Şeful Executivului a făcut o retrospectivă a activităţii Cabinetului de miniştri în vederea implementării agendei de reforme convenite cu Uniunea Europeană și a exprimat gratitudine Guvernului Serbiei pentru susținerea consecventă oferită parcursului european al Republicii Moldova.

La rîndul său, Prim-vicepremierul Republicii Serbia, Ivica Dacic, a menţionat că autorităţile de la Belgrad susțin reformele iniţiate de Guvernul Republicii Moldova în vederea integrării europene și pledează pentru aprofundarea colaborării celor două state în domenii precum comerțul, agricultura, educația și știința.

Oficialii au efectuat, de asemenea, un schimb de opinii privind relaţiile politice și economice ale Republicii Moldova cu partenerii externi, situaţia regională şi evoluţiile în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean și a celui din Kosovo, precum şi despre importanţa intensificării cooperării moldo-sîrbe în cadrul organizaţiilor internaţionale şi regionale.

(Editor L. Alcază)

img16007962

img16007962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!