ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Partidul de guvernămînt din Turcia a elaborat amendamentul constituțional care conferă puteri sporite președintelui

09:50 | 24.10.2016 Categorie: Externe

Ankara, 24 oct. /MOLDPRES/.Partidul de guvernămînt din Turcia a terminat de redactat modificările constituției care conferă puteri sporite președintelui, a anunțat duminică premierul Binali Yildirim, citat de REUTERS, AGERPRES şi MOLDPRES.

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) va supune amendamentul constituțional votului parlamentului, cît mai curînd posibil, a precizat Yildirim după reuniunea de la sfîrșitul săptămînii a formațiunii sale politice, eveniment dedicat în bună măsură modificărilor legii fundamentale.

Fondatorul AKP este președintele Recep Tayyip Erdogan, care potrivit Reuters dorește de mai multă vreme atribute executive mai puternice pentru șeful statului.

 

 

/Editor M.Cucu/

img16008386

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!