ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii din Republica Moldova care votează în secții din România vor beneficia de transport gratuit

16:13 | 02.11.2016 Categorie:

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Guvernul de la București a aprobat miercuri o ordonanță de urgență prin care asigură transportul gratuit tinerilor din Republica Moldova care votează în turul al doilea al alegerilor prezidențiale în secții aflate pe teritoriul României, a anunțat purtătorul de cuvînt al Executivului român, Liviu Iolu, transmite MOLDPRES.

"Este o măsură menită să ofere posibilitatea tinerilor din Republica Moldova, veniți să studieze în România, să își exercite acest drept de vot. E o chestiune de principiu și un semnal pe care dorim să îl dăm — dreptul la vot este unul fundamental, o responsabilitate și o dovadă de implicare civică", a declarat Iolu, citat de AGERPRES.

El a precizat că beneficiarii acestei măsuri vor avea gratuitate la biletele de tren dus-întors în perioada 12-13 noiembrie, "către și dinspre localitățile cu secții de votare de pe teritoriul României, anume București, Iași, Galați, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Bacău, Suceava și Craiova".

img16008733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!