ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a cerut mobilizare maximă în organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

18:14 | 02.11.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip, în debutul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri, a transmis autorităţilor un mesaj de apreciere a modului profesionist în care a fost organizat scrutinul electoral din 30 octombrie a.c., transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Şeful Cabinetului de miniștri a spus că în ziua alegerilor prezidenţiale au fost înregistrate peste 41 mii de tentative de atacuri cibernetice, prin care s-a încercat indisponibilizarea paginii web a Comisiei Electorale Centrale. Totuşi, datorită măsurilor prompte, întreprinse de CEC, Ministerul Afacerilor Interne şi Centrul de Telecomunicații Speciale, pagina web a rămas funcţională pe toată durată prezentării rezultatelor preliminare ale scrutinului.

„Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au asigurat buna desfășurare a alegerilor. Mulțumesc Comisiei Electorale Centrale care a asigurat buna desfășurare a alegerilor și pentru iuțimea cu care a fost asigurată prelucrarea, procesarea datelor și rezultatele alegerilor. Le mulțumesc și celor de la Ministerul Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice la secțiile de votare, dar și altor instituții, cum ar fi Centrul de Telecomunicații Speciale. Observatorii străini acreditați în Republica Moldova au apreciat aceste alegeri ca unele care s-au desfășurat fără încălcări deosebite”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, Prim-ministrul a cerut responsabililor de procesul electoral să dea dovadă de mobilizare și concentrare maximă şi în organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc pe 13 noiembrie 2016.

(Editor A. Răileanu)

img16008746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!