ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul de Film Suedez a ajuns la ediţia a IV-a

17:34 | 07.11.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Ambasada Suediei în R. Moldova, în colaborare cu Institutul Suedez şi Institutul de Film din Suedia organizează, la Chişinău, în perioada 10-11 noiembrie şi la Tiraspol, pe 17-18 noiembrie, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului de Film Suedez, informează MOLDPRES.

Surse de la Ambasada sus-numită au relatat astăzi că inaugurarea oficială a festivalului va avea loc pe 10 noiembrie, ora 17.00, la Centrul Cultural ”Odeon” din Chişinău. Ea va fi urmată de documentarul de succes “Oameni drăguți”, un film despre adaptarea refugiaților somalezi la viața din Suedia. În aceeaşi zi, la ora 20.00,  va fi proiectat filmul  “Cercul”. Ambele pelicule au fost realizate în 2015.

Pe 11 noiembrie, la ora 18.00, spectatorii din Chişinău vor putea viziona filmul “Hotel”, realizat în 2013  şi la 20.00 – pelicula “Ego”, produsă în 2012.

Cele patru filme vor fi ecranizate, pe 17 şi 18 noiembrie, la Tiraspol.

În prezent, la Cinematograful ”Odeon” se desfăşoară, în perioada 4-9 noiembrie, Festivalul de Film Polonez, ediţia a XII-a, în cadrul căruia sînt proiectate șase dintre cele mai interesante filme poloneze, premiate în ultimele luni la festivaluri din Polonia și din alte țări.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16008871

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!