ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Astăzi este ultima zi în care concurenții electorali pot face agitație electorală

09:42 | 11.11.2016 Categorie:

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat că astăzi este ultima zi în care concurenții electorali pot face agitație electorală, informează MOLDPRES.

Conform Codului Electoral, agitaţia este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. „În aceste zile nu se permite desfăşurarea sau reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în sau din contul cu mențiunea - Fond electoral”, potrivit sursei citate.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă de la 10 la 20 de unităţi convenţionale (500-1000 de lei), aplicată persoanei fizice, şi cu 40 la 50 de unităţi convenţionale (2000-2500 lei), aplicată candidatului electoral.

Turul doi al alegerilor prezidențiale directe va avea loc pe 13 noiembrie curent. Cetăţenii vor putea alege între candidaţii care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur de scrutin - preşedintele PSRM, Igor Dodon, şi liderul PAS, Maia Sandu.

img16008980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!