ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În țară a fost anunţată ziua tăcerii

09:53 | 12.11.2016 Categorie:

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Concurenţii electorali au interdicţia de a face astăzi şi mîine agitaţie electorală pentru alegerile prezidenţiale care vor avea loc duminică, 13 noiembrie curent, informează MOLDPRES.

În aceste două zile nu se permite desfăşurarea sau reflectarea activităţilor, materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în sau din contul cu mențiunea Fond electoral. 

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă de la 10 la 20 de unităţi convenţionale (de la 505 la 1010 lei), aplicată persoanei fizice, şi de la 40 la 50 de unităţi convenţionale (de la 2020 la 2525 de lei), aplicată candidatului electoral.

Totodată, interdicţia dată nu se referă la informaţiile deja plasate în internet şi la afişele expuse anterior.

Mîine, 13 noiembrie, în R. Moldova va avea loc turul II al alegerilor prezidenţiale directe, după ce pe 30 octombrie, nici unul din candidații înscriși în cursa electorală nu a acumulat voturile necesare. În această cursă se vor confrunta Igor Dodon, candidat din partea PSRM, care a acumulat în primul tur al scrutinului 47,98% din sufragii și Maia Sandu, candidat din partea PAS, PPDA și PLDM, care a obţinut 38,71% din voturi.

img16009015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!