ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O persoană se află blocată în clădirea cuprinsă de flăcări din capitală

12:49 | 12.11.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. O persoană se află blocată în interiorul clădirii de pe strada Uzinelor din sectorul Ciocana al capitalei, care este cuprinsă de flăcări de ieri, informează MOLDPRES.

Potrivit ofițerului de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), Diana Țurcanu, este vorba de o femeie în vîrstă de  44 de ani, care lucra la depozit și nu a reușit să se evacueze. Deocamdată nu se știe dacă femeia este în viață.

„Rudele persoanei au anunțat astăzi pompierii că aceasta este de negăsit de ieri, după izbucnirea incendiului. Pentru moment nu este posibilă intervenția pompierilor în edificiu întrucît există riscul prăbușirii acestuia. Grupele de pompieri protectori au efectuat ieri lucrări de căutare a persoanelor, reușind să salveze doi oameni din zona cuprinsă de fum și temperaturi înalte. Intervenția salvatorilor va fi posibilă după o evaluare a stării acesteia de către specialiștii geodezi”, a precizat Țurcanu.

Un incendiu puternic a izbucnit ieri în jurul orei 10.00 la un depozit de materiale de uz casnic ușor inflamabile din capitală. Flăcările au cuprins o suprafață de peste o mie de metri pătrați, iar pînă în prezent pompierii nu au reușit să stingă incendiul. Aceștia au lucrat toată noaptea pentru a localiza focarul, însă deocamdată fără succes.

În prezent peste 20 de autospeciale de intervenție, inclusiv 5 autoscări sînt antrenate pentru localizarea și lichidarea incendiului, iar 120 de pompieri și salvatori întreprind măsuri de stingere  și răcire a clădirii.

În urma incendiului, un pompier şi-a pierdut viaţa, iar alți șase au fost internați la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. De asemenea, alte două persoane au fost rănite și se află sub supravegherea medicilor.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat că în urma incendiului a crescut uşor nivelul de poluare a aerului în sectorul Ciocana al capitalei, din cauza arderii obiectelor de uz casnic din masă plastică.  

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img16009025

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!