ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Promo-LEX” a constatat încălcări în desfăşurarea procesului electoral

11:17 | 13.11.2016 Categorie:

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Asociaţia Promo-LEX a constatat mai multe încălcări în desfăşurarea procesului electoral. Declaraţia a fost făcută astăzi de către directorul organizaţiei și șeful misiunii de observatori Promo-Lex, Pavel Postică, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cinci cazuri observatorii au avut probleme privind accesul liber în secţiile de votare. „În 60 de cazuri s-a depistat prezenţa afişajului electoral în rază mai mică de 100 de metri de secţiile de votare. Este vorba de localităţile: Chişinău, Călăraşi, Ungheni, Căuşeni, Ialoveni şi Floreşti”, a spus Postică.

Totodată, au fost atestate cel puţin trei cazuri de agitaţie electorală. La fel, în patru cazuri s-a stabilit transportarea organizată a alegătorilor, toate fiind înregistrate în regiunea transnistreană a ţării. Şeful misiunii de observatori Promo-Lex a specificat că s-a atestat şi un caz de intimidare a alegătorilor.

Observatorii au raportat că în cinci cazuri au fost întîmpinate deficienţe în desigilarea urnelor de vot. La fel, cu întîrziere de 15 minute au fost deschise 85 de secţii de votare din ţară. Concomitent s-a stabilit şi sistarea temporară a curentului electric.

Pentru turul doi al scrutinului prezidenţial, asociaţia Promo-LEX  a acreditat circa 2000 de observatori în ţară şi circa 40 peste hotarele ţării.

img16009044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!