ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 10 mii de alegători domiciliaţi în regiunea transnistreană s-au prezentat la urnele de vot

16:39 | 13.11.2016 Categorie:

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Circa 10 mii de alegători domiciliaţi în unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului s-au prezentat la cele 30 de secţii de votare pînă la ora 15.00. Anunţul a fost făcut astăzi de către preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, preşedintele Consiliului Electoral de Circumscripţie din Anenii Noi, Dumitru Ciur, a menţionat că la cele două secţii de votare din localitatea Varniţa procesul electoral decurge în mod normal.

„Aici este foarte aglomerat, dar depunem tot efortul ca să facem faţă fluxului mare de alegători, pentru ca cetăţenii să-şi poată exercita dreptul la vot. Pînă în prezent nu au fost făcute sesizări din partea observatorilor, nu am constatat cazuri de agitaţie electorală. Vedem că cetăţenii vin într-un mod organizat, cu autobuzele, însă nu cunoaştem cui exact îi aparţine iniţiativa de mobilizare”, a spus Ciur.

Anterior, misiunea de observatori Promo-LEX a constatat mai multe cazuri de transportare organizată a alegătorilor, cele mai multe fiind atestate în preajma celor 30 de secţii de votare deschise pentru cetăţenii R. Moldova domiciliaţi în unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului.

Astăzi, în R. Moldova se desfăşoară turul doi al alegerilor prezidenţiale directe. La urnele de vot sînt aşteptaţi 2,8 milioane de cetăţeni. Primele date preliminare privind rezultatele scrutinului vor fi prezentate în jurul orei 22:00.

img16009053

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!