ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a prelucrat circa 70% din procesele verbale

22:13 | 13.11.2016 Categorie:

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat despre prelucrarea a circa 70% din procesele verbale, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor CEC, candidatul PSRM, Igor Dodon, a acumulat 57,85% iar concurentul PAS, PPDA, PLDM, Maia Sandu, a obţinut 42,15% din voturi.

Totodată, Comisia a anunţat că prezenţa la urne în cadrul scrutinului prezidenţial ce s-a încheiat la ora 21.00 a fost de peste 1,6 milioane de cetăţeni (mai mult de 53% din populaţia cu drept de vot).

În prezent, mai rămîn deschise 17 secţii de votare de peste hotarele ţării. Totodată, alte cinci secţii de votare de peste hotarele ţării din Tel Aviv (Israel), Bucureşti (România) și Treviso (Italia) şi-au prelungit activitatea.

La fel, alte două secţii de votare din municipiile Chişinău şi Bălţi rămîn a fi deschise.

Mîine, la ora 10.00, CEC va prezenta bilanţul preliminar al celui de-al doilea tur de scrutin. În termen de cinci zile, Comisia urmează să totalizeze rezultatele celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

img16009061

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!