ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost finalizată construcţia staţiei de epurare din orașul Costeşti, raionul Rîşcani

14:14 | 16.11.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. În orașul Costești, raionul Rîșcani, au fost finalizate lucrările de construcție a stației de epurare. Stația va asigura epurarea apelor uzate din satul Duruitoarea Veche și orașul Costești, informează MOLDPRES. 

Potrivit datelor Agenţiei de Dezvoltare Nord, finalizarea lucrărilor de reconstrucție a stației de epurare a încheiat realizarea celui de-al şaselea subproiect din cadrul proiectului “Îmbunătăţirea serviciilor de apă şi canalizare în raionul Rîşcani”, prin care ADR Nord şi-a propus să asigure accesul la apă potabilă pentru cetățenii din mai multe localități ale raionului. 

Valoarea totală a lucrărilor de construcție și modernizare a stației de epurare este de 6 mln 189,3 mii de lei, oferiți de Guvernul Germaniei, prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

Lansat la sfîrșitul anului 2011 și implementat în mai multe etape, proiectul-pilot este realizat de ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană, prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", gestionat de GIZ. 

Valoarea totală a proiectului-pilot din raionul Rîșcani este de 1 mln 117,3  mii de euro, inclusiv investiții germane - 1 mln 103,4 mii  de euro, iar contribuția locală – 13 mii 875 de euro.

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img16009157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!