ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur a fost primit de Președintele Republicii Armenia

18:12 | 16.11.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, aflat în vizită la Erevan, a fost primit astăzi de Președintele Republicii Armenia, Serzh Sargsyan, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii au fost examinate o serie de subiecte de actualitate de pe agenda relațiilor moldo-armene, cei doi oficiali remarcînd existența unui potențial nevalorificat de cooperare bilaterală în diverse domenii de interes reciproc.

Discutînd, în context, pe marginea perspectivelor intensificării raporturilor comercial-economice între cele două țări, interlocutorii au susținut oportunitatea întreprinderii unor pași comuni meniți să contribuie la realizarea acestui obiectiv, inclusiv, demararea activității Comisiei interguvernamentale moldo-armene pentru colaborare comercial-economică.

De asemenea, cei doi oficiali au confirmat interesul în dezvoltarea cadrului juridic bilateral, salutînd semnarea în timpul actualei vizite a acordurilor interguvernamentale moldo-armene privind călătoriile fără vize ale cetățenilor, colaborarea în domeniul turismului, precum și cooperarea în domeniul educației și științei. 

(Editor L. Alcază)

img16009176

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!