ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul îşi va consolida eforturile de comunicare

12:02 | 24.11.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Evoluţiile în realizarea Planului Naţional de implementare a Acordului de Asociere RM-UE pentru perioada 2014-2016, dar şi în procesul de elaborare a Strategiei de comunicare a Guvernului Republicii Moldova, au fost discutate la  şedinţa Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE) din 23 noiembrie, prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Executivului.

În urma evaluării nivelului de realizare a Planului naţional a fost subliniată necesitatea asigurării unei interacţiuni mai eficiente între ministere, astfel încît să fie respectate angajamentele convenite cu partenerii europeni. 

În context, Premierul a solicitat instituţiilor vizate să urgenteze elaborarea şi promovarea proiectelor de legi sau a actelor normative, iar Cancelariei de Stat să plaseze pe agenda Guvernului documentele respective în regim prioritar. 

Un alt subiect discutat în cadrul şedinţei s-a referit la procesul de elaborare a Strategiei de comunicare a Guvernului Republicii Moldova. Membrii CGIE au fost informaţi despre măsurile luate în vederea consolidării sistemului de comunicare a Executivului, precum şi despre direcţiile principale în elaborarea strategiei de comunicare a instituţiilor guvernamentale. 

În acest sens, Premierul a subliniat că este necesar să fie sporite eforturile de comunicare, mai ales în contextul în care partenerii externi au exprimat disponibilitatea de a sprijini aceste eforturi. 

Premierul Pavel Filip a mai menţionat că prioritar este dialogul permanent cu cetăţenii, pentru a explica beneficiile reformelor întreprinse de Guvern.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!