ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reforma sistemului de pensii va păstra drepturile angajaţilor structurilor de forţă

15:07 | 05.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii organelor de forţă cu care a discutat despre necesitatea şi beneficiile reformei sistemului de pensii. Premierul a accentuat că reforma păstrează drepturile şi condiţiile de pensionare ale angajaţilor structurilor de forţă, informează MOLDPRES citînd Biroul comunicare și relații cu presa al Executivului. 

Unica schimbare se referă la transferarea procesului de calculare şi achitare a pensiei de la 6 instituţii responsabile din cadrul organelor de forţă la una singură - Casa Naţională de Asigurări Sociale. Astfel, administrarea procesului de plată a pensiei devine mai simplă şi mai eficientă.

În context, Pavel Filip a solicitat responsabililor de la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi celor de la Casa Naţională de Asigurări Sociale să desfăşoare întîlniri cu angajaţii structurilor de forţă pentru a le explica prevederile reformei sistemului de pensii şi a elimina toate neclarităţile.

(Editor L. Alcază)

img16009679

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!