ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Atena s-au desfășurat consultări politice moldo-elene

10:24 | 08.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. La Atena, Republica Elenă, au avut loc ieri consultări politice interministeriale moldo-elene în domeniul integrării europene la nivel de viceminiştri ai Afacerilor Externe. Delegaţia moldovenească a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Daniela Morari iar cea elenă de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene Giorgos Katrougalos, transmite MOLDPRES cu referire la  Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Discuţiile s-au axat pe domeniile de colaborare în procesul de integrare europeană a ţării noastre, stipulate în Memorandumul de înţelegere dintre Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Elene. Părţile au convenit asigurarea schimbului de experienţă în domenii sectoriale, expertiza în procesul de armonizare legislativă, cît şi implementarea nemijlocită a unor prevederi ale Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană. 

De asemenea, oficialii au trecut în revistă principalele priorităţi şi obiective livrabile pentru următorul Summit al Parteneriatului Estic. 

O dimensiune aparte a discuţiilor a constituit-o cooperarea în cadrul Politicii comune de securitate şi apărere, inclusiv în contextul noii Strategii globale de politică externă şi securitate a Uniunii Europene, fiind  convenită organizarea unei reuniuni la nivel de experţi în prima jumătate a anului viitor. 

Pe dimensiunea dialogului politic moldo-elen, oficialii au evaluat stadiul actual al relaţiilor bilaterale, inclusiv, cadrului juridic, cît şi colaborarea în organizaţiile internaţionale.

(Editor M. Jantovan)

img16009778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!