ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gheorghe Bălan a purtat consultări pe marginea proiectului de declarație privind negocierile în reglementarea transnistreană

18:23 | 08.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. În contextul participării la lucrările celei de-a XXIII-a reuniuni a Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfăşoară în or. Hamburg, Germania, în perioada 6-9 decembrie curent, viceprim-ministrul pentru reintegrare Gheorghe Bălan a avut mai multe consultări cu reprezentanții participanților în cadrul Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană pe marginea proiectului de declarație cu privire la negocierile în procesul de reglementare transnistreană în formatul „5+2”, a comunicat agenției MOLDPRES Biroul pentru reintegrare.

În mod tradițional, reuniunea respectivă este organizată la finele anului în curs și întrunește delegații din cele 57 state-membre ale OSCE, conduse de către miniștrii afacerilor externe. Aceasta oferă participanţilor oportunitatea de a revizui și evalua activitățile organizației, consolidînd dialogul în materie de securitate.

Evenimentul din anul curent a oferit posibilitatea de a trece în revistă rezultatele și progresele înregistrate de către Președinția germană a OSCE pe parcursul exercitării mandatului în a. 2016, inclusiv cele ale Reprezentantului Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt.

La sesiunea din 07 decembrie curent, vicepremierul Gheorghe Bălan, reprezentanții mediatorilor și observatorilor în cadrul formatului „5+2”, au făcut un schimb de opinii și viziuni pe versiunea, coordonată în prealabil, a proiectului declarației menționate mai sus. Concomitent, Gheorghe Bălan a exprimat gratitudine Ambasadorului Cord Meier-Klodt pentru contribuția substanțială la avansarea dialogului în procesul de negocieri și la stabilirea unei interacțiuni eficiente a tuturor actorilor implicați, ceea ce a creat, în mare măsură, o atmosferă de bună cooperare.

Conform practicii stabilite anterior, Cord Meier-Klodt l-a prezentat pe Ambasadorul Wolf Dietrich Heim, care va exercita pe durata anului 2017 mandatul de Reprezentant Special al Președinției austriece în OSCE pentru reglementarea transnistreană, urîndu-i mult succes și asigurarea unei continuități prodigioase a proceselor inițiate.

(Editor M. Jantovan)

img16009808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!