ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său român Lazăr Comănescu

09:13 | 09.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. În marja lucrărilor Reuniunii anuale a Consiliului ministerial al OSCE din 8-9 decembrie curent, care se desfășoară în orașul Hamburg din Germania, viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu omologul său român, Lazăr Comănescu, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE, în cadrul întîlnirii a fost efectuat un schimb pertinent de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda relaţiilor bilaterale, cît şi de pe agenda europeană de reforme a Republicii Moldova. Cei doi miniştri au reiterat interesul reciproc în intensificarea dialogului politic şi transpunerea în practică a înţelegerilor convenite în cadrul şedinţei a IX-a a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică, care a avut loc recent la Chişinău.

Ministrul Galbur a mulţumit Guvernului României pentru asistenţa valoroasă acordată Republicii Moldova în implementarea reformelor, realizarea unor proiecte importante în domeniul infrastructurii şi energeticii.

La rîndul său, ministrul Comănescu a reiterat disponibilitatea României de a sprijini în continuare promovarea reformelor iniţiate de Chişinău.

(Editor A. Răileanu)

img16009814

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!