ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Austria este interesată de promovarea dialogului bilateral şi multilateral cu R. Moldova în diverse domenii

09:57 | 09.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. În marja Consiliului ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care se desfăşoară în aceste zile la Hamburg, viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Austria, Sebastian Kurz, transmite MOLDPRES citînd Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întîlnirii a fost efectuat un schimb de opinii asupra problemelor de actualitate ale agendei relaţiilor bilaterale şi multilaterale, ministrul Galbur salutînd preluarea, în 2017, de către Republica Austria a Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE. Demnitarul moldovean a menţionat importanţa reglementării conflictului transnistrean şi a apreciat suportul autorităţilor Republicii Austria oferit ţării noastre prin intermediul programelor de susţinere a măsurilor de consolidare a încrederii și a cooperării între cele două maluri ale Nistrului.

Ministrul Galbur l-a invitat pe omologul său austriac să efectueze o vizita în Republica Moldova.

La rîndul său, oficialul austriac a confirmat interesul ţării sale în promovarea dialogului bilateral şi multilateral cu Republica Moldova în diverse domenii.

(Editor A. Răileanu)

img16009820

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!