ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a participat la mitingul de comemorare a victimelor Holocaustului

16:42 | 27.01.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Victimele Holocaustului au fost comemorate astăzi la Chișinău, în cadrul unui miting-recviem la Memorialul ”Victimelor fascismului”, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

”E important pentru noi să acceptăm lecțiile trecutului, să învățăm să luptăm împotriva intoleranței, discriminării, rasismului, antisemitismului și xenofobiei”, a menționat Președintele Parlamentului în mesajul adresat participanților la miting.

Andrian Candu a anunțat că Parlamentul va găzdui o expoziție de fotografii și documente în memoria victimelor Holocaustului. Potrivit Speakerului, acesta ar putea fi un prim-pas ca în viitor Republica Moldova să aibă un muzeu în memoria victimelor Holocaustului.

Președintele Parlamentului a salutat aprobarea de către Guvern a Planului de acțiuni pentru implementarea Declarației politice a Parlamentului privind acceptarea Raportului Comisiei Internaționale prezidate de Elie Wiesel pentru studierea Holocaustului.

La mitingul organizat de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului au participat deputați, miniștri, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice, membri ai societății civile.

Parlamentul Republicii Moldova a condamnat Holocaustul, adoptînd, în iulie 2016, o declarație politică de acceptare a Raportului Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului.

(Editor L. Alcază)

img17000684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!