ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 80 de persoane au suferit în ultimele 24 de ore traumatisme din cauza poleiului de pe drumuri

11:13 | 08.02.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Peste 80 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele 24 de ore, după ce au căzut şi au suferit fracturi sau traumatisme din cauza poleiului, au comunicat surse din cadrul Institutului de Medicină Urgentă din capitală, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, purtătorul de cuvînt al instituției, Petru Craveţ, a specificat că din numărul total de pacienţi, 16 persoane au suferit traumatisme cranio-cerebrale, dintre care patru au fost internate. „În mare parte, victimele sînt persoane în etate, în special femei. Cazuri de hipotermii şi degerături nu au existat ”, a precizat Craveţ.

Totodată, surse de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au menţionat pentru agenţie că „în luna februarie numărul fracturilor şi traumatismelor din cauza poleiului sînt în scădere, datorită temperaturilor medii de afară”.

În următoarele zile, meteorologii prognozează că temperatura aerului va atinge, în centrul ţării, minus 13°C ziua, iar noaptea termometrele vor indica pînă la minus 16°C. În nordul ţării temperatura aerului nu va depăşi minus 15°C în timpul zilei şi minus 18°C în timpul nopţii. În sud termometrele vor indica pînă la minus 10°C ziua şi pînă la minus 13°C noaptea.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17001012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!