ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campionatul național la șah (juniori și tineret) a depășit ecuatorul

15:19 | 07.03.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Campionatul național de șah, rezervat juniorilor și tinerilor, care se desfășoară la Clubul republican de șah și joc de dame, a depășit ecuatorul la toate categoriile de vîrstă, relatează MOLDPRES.

După patru zile de concurs lideri sînt următorii jucători: categoria de vîrstă pînă la 8 ani: băieți – Semion Șapoșnic (4 puncte), fete – Ecaterina Grițai – 6 puncte; categoria de vîrstă 10 ani: băieți – Iurie Miron, care a acumulat 4,5 puncte; fete – Nicolete Nicorici, Victoria Bargan, Valeria Cristioglo – toate au adunat cîte 3,5 puncte; categoria de vîrstă 12 ani:  băieți – Dănilă Cononov și Andrei Priseajniuc – ambii totalizează cîte 4 puncte; fete – Felicia Ojog (4 puncte).

La categoria de vîrstă juniori, 14 ani, băieți, în fruntea plutonului se situează trei șahiști: Egor Lashkov, Ion Schițco și Vlad Vorobiov. Toți totalizează cîte 4 puncte. În concursul fetelor la această vîrstă Paula Mocanu este lider cu 5 puncte adunate. La categoria de vîrstă 16 ani, băieți, conduce în clasament Ilie Martinovici (4 puncte). La categoria de vîrstă 18 ani, tineret, pe primul loc se află Andrei Macovei cu 4 puncte la activ. Campionul național de seniori en-titre Nichita Morozov a acumulat 3 puncte și ocupă deocamdată locul doi. La fete (tineret) pe prima treaptă se află Paula Gîtu cu 5 puncte acumulate.

Premianții în fiecare categorie de vîrstă vor fi distinși cu diplome, medalii și prime în sumă de 500, 300 și 200 de lei. Campionatul se va încheia pe 10 martie.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan) 

img17001817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!