ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a dispus măsuri de urgenţă privind situaţia provocată de condiţiile meteo nefavorabile

12:04 | 20.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a cerut Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale (SPCSE) să ia măsuri de urgenţă, atît de prevenție, cît și de intervenție, impuse de situația creată de condițiile climaterice nefavorabile, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.  

Totodată, Premierul Pavel Filip a solicitat SPCSE să monitorizeze strict situaţia din teren, astfel ca salvatorii şi pompierii să intervină prompt pentru a acorda ajutor cetățenilor. 

În acelaşi timp, Premierul a dispus Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale şi Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare să efectueze o evaluare urgentă a pagubelor provocate de ninsorile din ultimele 24 de ore şi să propună un plan concret de măsuri pentru remedierea situaţiei de criză şi sprijinirea agricultorilor. Planul respectiv urmează să fie discutat, mîine, 21 aprilie, într-o şedinţă specială la Guvern. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă pentru următoarele zile „cod galben” de înghețuri pe întreg teritoriul țării.

img17002964

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!