ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiect de asigurare cu apă şi-a luat startul la Făleşti

10:33 | 12.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Oraşul Făleşti a primit finanţare pentru realizarea unui proiect de asigurare cu apă şi canalizare. Un contract în acest sens a fost semnat ieri de Consiliul raional şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), comunică MOLDPRES.

Programul prevede aprovizionarea oraşului Făleşti cu apă din rîul Prut. Pentru aceasta va fi construită porţiunea de apeduct Taxobeni-Făleşti, cu o lungime de aproximativ 19 kilometri, care este parte a reţelei Prut-Făleşti.

Ca urmare a realizării proiectului vor fi asiguraţi cu apă potabilă de calitate peste 18 mii de locuitori ai centrului raional. După finalizarea acestuia vor fi create condiţii pentru conectarea la apeduct a mai multor localităţi din raionul Făleşti, precum şi din Ungheni şi Glodeni.

Valoarea totală a proiectului de la Făleşti este de aproape 58 de milioane de lei, mare parte din bani fiind asiguraţi de Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională. Recent, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 7 mln de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului urmează a fi efectuate timp de 12 luni, iar integral acesta va fi implementat  în decurs de 36 de luni.

Primele lucrări de construcţie a apeductului Prut-Făleşti au demarat încă în anul 1984, însă nici pînă în prezent apa potabilă din Prut nu a ajuns în casele făleștenilor. Anii trecuți, ADR Nord a implementat în raionul Fălești două proiecte de dezvoltare regională ce țin de domeniul aprovizionării cu apă și sanitație, iar noul program constituie o etapă importantă în îndeplinirea politicilor locale de asigurare cu apă a întregului raion.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17003538

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!