ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Glodeni a fost deschisă o creşă socială

11:37 | 15.06.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/.  O creşă socială a fost deschisă ieri în oraşul Glodeni. Proiectul a fost realizat de reprezentanţele în R. Moldova ale organizaţiilor  internaţionale  „Copii, Comunitate, Familie” (CCF) şi Hope&Homes for Children (HHC), Primăria Glodeni, în parteneriat cu Fondul pentru Copii al ONU (UNICEF), Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei și cel al Sănătăţii, transmite MOLDPRES.

Creşa va putea găzdui 12 copii de la 4 luni pînă la trei ani, care provin din familii defavorizate şi riscă să fie separaţi de părinţi din cauza sărăciei sau altor dificultăţi de ordin social. Acest serviciu le va permite copiilor să se afle toată ziua în grija educatorilor, în timp ce părinţii lor, în special mamele sau taţii singuri se pot angaja.

Instituţia este dotată conform standardelor europene şi va activa în regim de grădiniţă obişnuită. Îngrijirea şi întreţinerea micuţilor sînt gratuite.

Creşa de la Glodeni face parte din programul „Copiii de vîrstă mică – înțelegem necesitățile, dezvoltăm serviciile, reformăm sistemul”, realizat de CCF/HHC Moldova în comun cu UNICEF. Costul lucrărilor de reparaţie şi amenajare a sediului este de circa 21 mii de euro. După inaugurare creşa a fost preluată în gestiune de către Primăria Glodeni.

Timp de 13 ani de activitate în domeniul protecţiei copiilor, CCF/HHC Moldova a deschis 5 creşe sociale în diferite localităţi ale ţarii.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)