ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de aprovizionare cu apă a fost reabilitat în două localităţi din raionul Cahul

17:36 | 16.06.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Stația de tratare a apei potabile din orașul Cahul și sistemul de canalizare din satul Roșu au fost inaugurate ieri în cadrul unei ceremonii festive. Ambele proiecte investiționale au fost implementate cu susţinerea Guvernului Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, transmite MOLDPRES.

„Este o investiție foarte importantă în primul rînd pentru locuitorii din Cahul, pentru că ei merită să beneficieze de un serviciu calitativ de asigurare cu apă și canalizare”, a menţionat la inaugurare Nicolae Dandiş, primarul oraşului Cahul. 

La rîndul său, Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), a subliniat că, datorită suportului german, cahulenii vor avea o staţie modernă  de tratare a apei, care corespunde cerinţelor de mediu din legislaţia europeană şi cea națională. „După ce a trecut prin procesul de reabilitare, staţia de epurare este practic una nouă, cu o capacitate maximă de apă uzată de 17,4 mii metri cubi pe zi, care poate deservi un număr de circa 40 mii de locuitori", a relevat Culeşov.

„Populația R. Moldova este grupul țintă al cooperării germane pentru dezvoltare. Îmbunătățirea condițiilor de viață în mediul rural se află la loc de frunte în agenda noastră. Germania, alături de alți parteneri internaționali, a fost și este activă în implementarea proiectelor regionale în R. Moldova”, a punctat Florian Seitz, reprezentant al Ambasadei Germaniei la Chișinău.

Reabilitarea Stației de tratare a apei potabile din orașul Cahul și construcția sistemului de canalizare din satul Roșu fac parte din proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul", implementat în cadrul programului „Modernizarea serviciilor publice locale în R. Moldova" în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, ADR Sud și administrația publică locală a orașului Cahul și satului Roșu. Lucrările s-au desfășurat în perioada septembrie 2015-decembrie 2016 și au avut un buget de aproximativ 27 milioane de lei.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17004618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!