ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputaţii de la Tiraspol i-au ridicat imunitatea fostului preşedinte Evgheni Şevciuc

13:32 | 28.06.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Sovietul suprem al autoproclamatei rmn i-a ridicat astăzi imunitatea fostului preşedinte Evgheni Şevciuc, în legătură cu urmărirea penală a acestuia pentru „sustragerea bunurilor de stat în proporţii deosebit de mari”, comunică MOLDPRES.

Decizia a fost luată la cererea procurorului republicii nerecunoscute, Anatoli Gureţki. În discursul său, ţinut în faţa deputaţilor transnistreni, acesta a informat că „Şevciuc a creat un fond de stabilizare la care au fost transferate mijloace în valoare de aproximativ 8 milioane de dolari de pe un cont specializat”. Este vorba de contul pe care veneau banii achitaţi în regiune pentru consumul gazelor naturale.  

Conform aşa-numitelor legi din regiunea transnistreană, foştii preşedinţi, vicepreşedinţi şi preşedinţi de parlament  beneficiază de imunitate, care, însă poate fi ridicată de sovietul suprem cu 2/3 de voturi. Pentru suspendarea imunităţii lui Şevciuc astăzi la Tiraspol au votat 35 de deputaţi şi unul împotrivă.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17004971

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!