ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Germaniei a marcat cea de-a 25-a aniversare a stabilirii relaţiilor diplomatice moldo-germane

13:18 | 02.07.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Ambasada Germaniei a organizat ieri seară la Teatrul de Vară  din  Parcul Valea Morilor din capitală un concert cu genericul „25 de ani împreună! O călătorie muzicală prin Germania, Moldova şi Europa”. Evenimentul a fost dedicat aniversării celor 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice germano-moldave, informează MOLDPRES.

La manifestare au participat viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii,  Ambasadorul Republicii Federale Germania în R. Moldova, Ulrike Knotz, şeful Delegaţiei Uniunii Europene, Pirkka Tapiola, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, alte persoane oficiale.

În alocuţiunea sa, Ambasadorul Republicii Federale Germania în R. Moldova, Ulrike Knotz a menţionat că această aniversare înseamnă 25 de ani de colaborare şi prietenie, precum şi de suport în diverse domenii pentru R. Moldova. „Sînt multe lucruri care ne unesc, unul dintre acestea, în mod deosebit - muzica clasică în aer liber”, a accentuat  Ulrike Knotz, care își încheie mandatul în calitate de ambasador în ţara noastră.

La rîndul său, viceministrul de Externe, Lilian Darii a  subliniat că  cei 25 de ani au contribuit la consolidarea prieteniei dintre cele două ţări.  „Germania a fost pentru moldoveni prima fereastră  spre Europa. Sperăm că pe viitor ne va fi mai uşor să edificăm împreună o Europă comună”, a constatat Lilian Darii.

Potrivit organizatorilor, concertul de vară în aer liber  se află la ediţia a 18-a. În acest an, concertul a fost prezentat de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, la pupitrul dirijoral fiind maestrul Mihail Agafiţa, Artist al Poporului.  În cadrul programului au răsunat creaţii de R. Wagner, M. Stîrcea, Eugen Doga,  J. S. Bach, G. F. Händel, W. A. Mozart, L. van Beethoven, D. Şostakovici, F. Lehar şi alţi compozitori. Acestea au fost interpretate de Lilia Şolomei – soprană, Vitalie Cebotari – bariton, Virginia Sîrcu – saxofon şi Pavel Efremov – acordeon.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Federală Germania au fost stabilite la 30 aprilie 1992.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17005102

img17005102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!