ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ungheni a fost lansat un proiect de regenerare urbană, susţinut de donatori externi

17:49 | 03.07.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/.  Primăria Ungheni a început implementarea unui proiect de regenerare urbană, cu susţinerea colegilor din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani (România). Ca urmare, în două cartiere periferice din Ungheni vor fi renovate căminele culturale şi vor fi iniţiate programe pentru activitatea şi dezvoltarea acestora, transmite MOLDPRES.

Proiectul „Renovarea și modernizarea Centrului de cultură multifuncțional din municipiul Ungheni” a fost lansat la începutul verii curente. Acesta a fost aprobat spre cofinanţare de către Programul de cooperare pentru dezvoltare al  Ministerului  Afacerilor Externe al  Poloniei în cadrul Programului „Fondul Granturilor Mici“, implementat de Fondul de Solidaritate al Poloniei în R. Moldova. Partenerul autorităţilor de la Ungheni în acest proiect este Primăria municipiului Dorohoi, unde în luna iunie s-a aflat într-o vizită de documentare o delegaţie din Ungheni.

„Bazîndu-ne pe bunele practici ale colegilor din Dorohoi, intenţionăm să modernizăm infrastructura socio-culturală, crescînd nivelul de socializare al localnicilor. Iniţial urmează să fie renovat căminul cultural din sectorul Bereşti, fiind creat şi un program de durată pentru activitatea acestuia, inclusiv un festival transfrontalier”, au afirmat surse de la Primăria Ungheni.

Potrivit surselor citate, experienţa colegilor din Dorohoi este de un real folos, deoarece mai bine de zece ani municipiul s-a confruntat cu probleme legate de degradarea spaţiului construit şi nevoia de regenerare urbană, însă a găsit soluţia, realizînd politici şi programe locale specifice.

Pentru realizarea proiectului de la Ungheni, Fondul Granturilor Mici a contribuit cu aproximativ 400 mii de lei.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17005129

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!