ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost dată în folosinţă Staţia de epurare a apei din Teleneşti

18:06 | 07.07.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. La Teleneşti astăzi a fost dată în exploatare Staţia de epurare a apei, construită în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, cu susţinerea partenerilor internaţionali, comunică MOLDPRES.

"Acest proiect înseamnă servicii publice locale modernizate, o viață mai bună pentru 11 mii de cetățeni și un lucru extrem de important pentru protecția mediului. Apreciez munca depusă de toți cei implicați, precum şi sprijinul poporului american  în realizarea proiectului.  Împreună vom reuşi să construim viitorul acasă”, a declarat la ceremonia de inaugurare Vasile Bîtca, ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

La rîndul său, directorul Misiunii în R. Moldova a Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Karen R. Hilliard, a subliniat importanţa evenimentului pentru dezvoltarea comunitară. "Prin asistența noastră, ne propunem să fortificăm autoritățile locale, astfel încît acestea să devină mai eficiente și capabile să răspundă priorităților cetățenilor din comunități", a menţionat oficialul USAID.

În cadrul acestui proiect au fost construite circa 18 km de rețea de canalizare în satul Inești și oraşul Telenești,  o stație de epurare cu o capacitate de 700 metri cubi pe zi în orașul Telenești, trei stații de pompare în Inești  și centrul raional. Ca urmare, peste 11 mii de persoane au deja acces îmbunătățit la sistemul de canalizare.

Proiectul „Construcţia staţiei raionale de epurare şi dezvoltarea sistemului public de canalizare şi epurare a apelor uzate la nivel intercomunitar" a avut un buget de aproximativ 30 mln de lei. Circa 74% din bani au fost alocaţi din Fondul Național de Dezvoltare Regională, aproape jumătate de milion de dolari reprezintă finanţarea din partea USAID, iar restul este contribuţia Primăriei Teleneşti.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17005301

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!