ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Glodeni vor fi construite încă 30 de locuinţe sociale

16:32 | 12.07.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. În raionul Glodeni vor fi construite încă 30 de locuințe sociale. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comitetul de supraveghere al Unităţii de Implementare a Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II (UIP II), relatează MOLDPRES. 

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a afirmat că prin decizia Comitetului de supraveghere al UIP II s-a aprobat finalizarea unei construcții demarate la începutul anilor 1990. Va fi un bloc cu parter și patru nivele, apartamente cu trei, două și chiar cu o odaie. Costul total al proiectului constituie circa 1 mln de euro, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.

De asemenea, Vasile Bîtca a precizat că, în perioada 2009-2011, în cadrul primei faze a proiectului de construcție a locuințelor sociale în țara noastră, în raionul Glodeni au fost construite 30 de apartamente sociale. 

Locuinţele sînt repartizate de către autorităţile publice locale în locațiune. 

Locuințele sociale în Republica Moldova sînt construite în cadrul unui proiect susținut financiar de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, ce oferă țării noastre un împrumut de aproape 20,4 mln euro, pe un termen de pînă la 20 de ani. Pînă la sfârșitul anului 2018, cînd va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în 8 raioane ale țării. 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)