ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Andrian Candu a discutat cu membrii Asociației Investitorilor Străini

13:20 | 19.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Agenda de reforme prioritare pînă la finele anului, precum și măsurile întreprinse pentru dezvoltarea mediului de afaceri în R. Moldova au fost discutate astăzi la o întîlnire a Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu membrii Asociației Investitorilor Străini (FIA), transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Andrian Candu a declarat că autoritățile rămîn consecvente în promovarea măsurilor de îmbunătățire a mediului de afaceri. Potrivit lui, unul dintre obiectivele guvernării pro-business este crearea condițiilor favorabile pentru o economie de piață prosperă, care va duce la creșterea nivelului de trai.

Președintele FIA, Alexander Koss, a salutat îmbunătățirea climatului investițional și deschiderea guvernării pentru discuții și schimb de opinii cu mediul de afaceri. Acesta a declarat că Asociația va continua să se implice și să colaboreze cu autoritățile pentru crearea unui mediu prietenos pentru investitori.

Părțile au discutat mai multe proiecte aprobate de Parlament privind sistemul tichetelor de masă, cu privire la simplificarea procedurilor de ședere pe teritoriul țării noastre a specialiștilor din domeniul IT, de securizare și modernizare a sistemului financiar-bancar, privind Ghișeul unic, facilitarea condițiilor de desfășurare a activității economice, inclusiv reducerea numărului instituțiilor de control și al actelor permisive.

Amintim că, la începutul acestei luni,  a fost semnată a doua Foaie de parcurs Guvern - Parlament privind agenda de reforme prioritare pînă la finele acestui an. Acest document vine să probeze determinarea guvernării de a continua agenda de reforme pentru cetăţenii Republicii Moldova și să ofere previzibilitate în acțiunile autorităților. Documentul include aproape 60 de acțiuni în șapte domenii prioritare, inclusiv o serie de acțiuni importante pentru mediul de afaceri, investitori și sectorul financiar-bancar.

img17005605

img17005605

img17005605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!