ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Clădirea Centrului de Sănătate Drochia va fi eficientizată energetic

12:57 | 02.08.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Autorităţile locale şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au început în această săptămînă realizarea unui proiect de eficientizare energetică a clădirii Centrului de Sănătate Drochia “Anatolie Manziuc”, transmite MOLDPRES.

Lucrările au fost coordonate în cadrul unei şedinţe de ieri la Consiliul raional Drochia, cu participarea părţilor implicate. Planul de lucru prevede mai multe activităţi de construcţie-montaj, ce vor fi executate pe parcursul următoarelor 12 luni. Totodată, s-a convenit că supravegherea tehnică a lucrărilor va fi asigurată de o întreprindere municipală de construcţii din Bălţi.

Potrivit proiectului, la Centrul de Sănătate Drochia ”Anatolie Manziuc” vor fi create condiţii optime pentru prestarea serviciilor medicale de calitate, fiind aplicate tehnologii energo-eficiente. “Ca urmare a implementării programului, se va contribui la eficientizarea energetică a clădirii instituţiei cu 21,4% anual, precum și la îmbunătăţirea serviciilor de diagnosticare medicală și ameliorare a indicatorilor de sănătate în regiune”, se indică într-un comunicat al ADR Nord.

Autorităţile de la Drochia au încurajat începerea lucrărilor la Centrul de Sănătate “Anatolie Manziuc” şi au menţionat că “lucrările urmează să fie efectuate în strictă concordanţă cu proiectul tehnic, iar banii publici să fie direcţionaţi eficient şi corect”.

Valoarea totală a proiectului de la Drochia este de aproximativ 9,7 milioane de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat deja alocarea a 4 mln de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)