ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova

14:55 | 02.08.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova, potrivit unei hotărîri de Guvern aprobată astăzi la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Executivul i-a interzis lui Rogozin accesul pe teritoriul Moldovei, dar și tranzitarea teritoriului țării noastre, pentru declarațiile defăimătoare și mincinoase la adresa cetățenilor Moldovei, informează MOLDPRES.

”În ultimul timp vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, a făcut o serie întreagă de declarații și comentarii publice care poartă un caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova și a poporului său”, a menționat viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur.

Șeful diplomației moldovenești a calificat declarațiile oficialului rus drept o ingerință crasă în treburile interne ale țării noastre și a precizat că acestea nu corespund caracterului relațiilor cu Rusia, pe bază de interes reciproc.

Premierul Pavel Filip a subliniat că este datoria autorităților să protejeze cetățenii țării, de fiecare dată cînd e nevoie, iar Republica Moldova își dorește relații cu țările vecine pe bază de respect reciproc.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17005956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!