ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a ratificat un nou Acord cu Fondul Global pentru combaterea HIV/SIDA

10:41 | 10.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Decretul Preşedintelui Igor Dodon privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului-cadru dintre R. Moldova și Fondul Global pentru combaterea HIV/SIDA, tuberculozei și malariei, încheiat pe 16 martie curent la Geneva, va fi publicat mîine în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul prevede o nouă tranșă de șapte milioane de euro drept ajutor financiar  pentru prevenirea și tratamentul tuberculozei și HIV/SIDA. Mecanismul de accesare a banilor este stabilit prin regulamentul Fondului Global. Republica Moldova are accesate pînă în prezent patru granturi oferite de Fondul Global, în valoare de 40 de milioane de dolari SUA.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, banii obţinuţi în baza acordului sus-numit vor fi în mare parte utilizați la procurarea medicamentelor pentru ca bolnavii de tuberculoză sau cei infectați cu virusul HIV/SIDA să beneficieze de tratament și diagnostic gratuit, indiferent dacă sînt sau nu asigurați.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17006114

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!