ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata siriană a reluat controlul asupra ultimului oraș important din provincia Homs

12:30 | 12.08.2017 Categorie: Externe

Damasc, 12 aug. /MOLDPRES/. Forțele guvernamentale siriene au reluat controlul deplin asupra ultimului oraș important din provincia Homs (centrul Siriei), aflat pînă recent în mîinile jihadiștilor, informează AGERPRES și MOLDPRES cu referire la Reuters.

Presa siriană, citînd surse din armată, a relatat că militanți din gruparea Statul Islamic (SI) au fost uciși, iar armele lor au fost distruse în orașul Al-Sukhna, la circa 50 de kilometri nord-est de orașul antic Palmira.

Al-Sukhna se află la circa 50 de kilometri de limita administrativă cu provincia Deir Ezzor, ultimul bastion important al jihadiștilor în Siria și o țintă majoră a armatei siriene.

În ultimele săptămîni, jihadiștii au pierdut părți mari din teritoriul sirian în urma operațiunilor desfășurate atît de forțele guvernamentale siriene sprijinite de Rusia și Iran, cît și de Forțele Democratice Siriene (SDF), dominate de milițiile kurde YPG și susținute de Statele Unite.

Forțe ale armatei siriene au intrat recent în provincia Deir Ezzor venind dinspre sudul provinciei Raqqa. Gruparea Statul Islamic controlează aproape în totalitate provincia Deir Ezzor, care se învecinează la est cu Irakul.

(Editor L. Alcază)

img17006169

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!