ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grupurile de producători agricoli pot solicita finanțare nerambursabilă de pînă la 350 mii dolari

13:07 | 15.08.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 15 aug. /MOLDPRES/. Grupurile de producători care își desfășoară activitatea în domeniul horticol pot solicita, în perioada 15 august–1 noiembrie, finanțare nerambursabilă de pînă la 350 mii dolari pentru procurarea echipamentului tehnologic și utilajului post-recoltă – linii de sortare, spălare, calibrare, împachetare, uscătorii, echipament frigorific. Banii vor fi oferiți în cadrul proiectului Băncii Mondiale ”Agricultura Competitivă în Moldova”, informează MOLDPRES.

Un comunicat de la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) precizează că cererile de finanțare pot fi depuse pentru Programul de granturi investiționale ”Facilitarea accesului la piețele de desfacere”, la oficiile teritoriale ale AIPA.

Pentru a putea beneficia de grant, grupurile sus-numite trebuie să fie constituite din cel puțin 5 membri (persoane juridice și/sau persoane fizice) cu activitate individuală de cel puțin 3 ani în sectorul horticol și să asigure co-finanțare de minim 50% din valoarea costurilor eligibile. Sînt invitate să participe atît grupurile nou-formate, cît și cele finanțate în cadrul apelurilor precedente, care doresc să completeze finanțarea obținută pînă la plafonul cumulativ de 350 mii dolari SUA per grup în vederea extinderii afacerii.

Programul de granturi ”Facilitarea accesului la piețele de desfacere” se află la cea de-a șasea rundă de implementare. De la lansarea programului în 2014 și pînă în prezent, au fost finanțate 30 grupuri, care au reunit 161 producători agricoli din sectorul horticol. Valoarea totală a resurselor de grant alocate constituie 7,5 milioane de dolari SUA, iar co-finanţarea asigurată de Grupurile de Producători reprezintă cca 8,6 mln de dolari.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!